Vitesse-middenvelder Theo Janssen moet opnieuw een operatie ondergaan aan zijn knie. Het seizoen van de 32-jarige routinier is daardoor definitief voorbij.

Dat meldt Vitesse vrijdag op de clubsite.

Een MRI-scan heeft uitgewezen dat aan de buitenmeniscus van Janssen lichte schade is ontstaan. Hij wordt maandag geopereerd.

Janssen heeft geen schade opgelopen aan de gereconstrueerde kruisband, die hij op 6 oktober vorig jaar afscheurde in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Het herstel van deze blessure verliep boven verwachting. Janssen trainde voor het eerst weer volledig mee met de selectie. Het zag er naar uit dat hij dit seizoen nog in actie zou kunnen komen.

"Het was mijn doel om dit seizoen nog een paar wedstrijden mee te doen. Je moet altijd rekening houden met een terugval, maar dit is pure pech", aldus Janssen.

"Het heeft niets te maken met de kruisbandblessure. Als dit niet was gebeurd, had ik in maart weer wedstrijden kunnen spelen. Ik baal enorm dat het seizoen voor mij nu echt voorbij is."

Janssen wil nog niet speculeren over zijn toekomst. "Gelukkig ben ik niet iemand die snel het hoofd laat hangen. Het is gebeurd en ik kan er niets aan veranderen. Nu ga ik maandag eerst onder het mes en daarna zien we wel verder. Vanavond ben ik in elk geval gewoon in Rotterdam om de jongens te steunen tegen Feyenoord."