Luuk de Jong komt de rest van het seizoen definitief uit voor Newcastle United. De aanvaller wordt voor een half jaar gehuurd van Borussia Mönchengladbach. 

Bij de Duitse club kwam De Jong dit seizoen nauwelijks aan spelen toe. 

Newcastle United heeft tevens een optie tot koop bedongen op de zevenvoudig international.

De Jong doorliep woensdag zonder problemen de medische keuring en werd vervolgens gepresenteerd bij de club van Tim Krul en Vurnon Anita. De aanvaller gaat bij 'The Magpies' met rugnummer 18 spelen. 

De Jong kan zaterdag in de beladen derby tegen Sunderland zijn debuut maken in het zwart-witte shirt.

Recordaankoop

Anderhalf jaar geleden trok Borussia Mönchengladbach De Jong aan, toen topscorer bij FC Twente. Gladbach betaalde 15 miljoen euro voor de aanvaller, een record voor de club.

In zijn eerste seizoen scoorde de aanvaller zes keer, maar dit seizoen was hij vooralsnog niet succesvol.

De Jong wordt de achtste Nederlander bij de club uit Newcastle. Eerder stonden ook Patrick Kluivert, John Karelse, Patrick van Aanholt, Brian Pinas en Frans Koenen onder contract bij 'The Magpies'.

'Goed gevoel'

De Jong is blij met zijn overstap naar Newcastle. ''Dit is een grote club en ik heb er een goed gevoel bij. Ik ben onder de indruk van het stadion en de trainingscomplex en voel mij hier welkom'', zegt de voormalige aanvaller van De Graafschap op de clubsite.

''Het is tot nu toe een lastig seizoen voor mij, maar ik ben hier om wedstrijden te spelen en ik wil belangrijk zijn voor het team met doelpunten en assists. Ik kijk ernaar uit om voor Newcastle te spelen.''

Cabaye

Tegenover de komst van De Jong staat het vertrek van Yohan Cabaye. De Franse international heeft woensdag een contract voor 3,5 jaar ondertekend bij Paris Saint-Germain, na medisch te zijn goedgekeurd.

De koploper in Frankrijk betaalde Newcastle United zo'n 20 miljoen euro voor de middenvelder. De clubs hadden daarover dinsdag al overeenstemming bereikt.

''Cabaye is een Parijzenaar'', zo meldde PSG via Twitter. ''Hij kan zowel creëren als afmaken.'' De spelbepaler scoorde dit seizoen al zeven keer voor Newcastle.

Volg al het transfernieuws in de rubriek Transfertumult