Theo Janssen verwacht volgende week al de groepstraining bij Vitesse te hervatten. 

De vijfvoudig international scheurde begin oktober in de wedstrijd tegen Feyenoord de voorste kruisband van zijn rechterknie af. Voor een dergelijke blessure staat normaal gesproken een revalidatieperiode van zes tot negen maanden.

''Op 6 februari is het precies vier maanden geleden, ik hoop dan weer aan te sluiten bij de groep'', zegt Janssen woensdag in de VI. 

''Of dat kan? Dat zie je toch? Ik doe nu al bijna alles weer, alleen mijd ik nog de duels. Ik heb het gevoel dat ik alles weer aankan. De fysiotherapeut is heel erg tevreden'', aldus de 32-jarige middenvelder.

Janssen sluit een terugslag niet uit. ''Daar moet je altijd rekening mee houden. Toch ga ik ervan uit dat ik dit seizoen nog een paar wedstrijden meespeel.''

''Ik ben afhankelijk van de komende weken'', vervolgt de geboren Arnhemmer. ''We spelen veel duels, waardoor je als team minder gaat trainen. Dat betekent ook dat ik minder groepstrainingen kan doen. Dat is niet bevorderlijk voor mijn herstel."

Toekomst

Janssen zat vorige week dinsdag om de tafel met algemeen directeur Joost de Wit en technisch directeur Mohammed Allach om te praten over zijn toekomst. De oud-speler van FC Twente en Ajax heeft nog een contract tot medio 2015.

''Er zijn wel wat dingen besproken, het is aan hen om dat naar buiten te brengen. Mijn contract loopt nog anderhalf jaar door, maar het is goed om naar de toekomst te kijken'', aldus Janssen.