De Argentijnse tennisser Juan Martin del Potro kampt opnieuw met problemen met zijn pols. Hij is naar de Verenigde Staten gereisd om het gewricht te laten onderzoeken.

Zijn woordvoerder Jorge Viale heeft dit dinsdag laten weten. Mogelijk komt hierdoor zijn deelname aan het ABN Amro-toernooi in Rotterdam in gevaar. Het toernooi begint maandag 10 februari.

Zijn pols hinderde Del Potro ook bij de Australian Open. Door de lange partijen in Melbourne verergerden de klachten. In 2010 onderging hij een operatie aan de pols en was toen enige tijd uit de roulatie.

Del Potro geldt als een van de publiekstrekkers bij het ABN Amro World Tennis Tournament. De Argentijn is titelverdediger in Ahoy.

Ook de Zwitser Stanislas Wawrinka, winnaar van de Australian Open, staat op de deelnemerslijst in Rotterdam.

Paire

Benoît Paire heeft zich afgemeld voor het ABN Amro World Tennis Tournament. De nummer 24 van de wereld heeft een knieblessure opgelopen tijdens de Australian Open, waarin hij in de derde ronde werd uitgeschakeld.

Paire maakte zijn afmelding dinsdag bekend via Twitter. De 24-jarige Fransman was vorig jaar ook deelnemer in Rotterdam; hij verloor toen in de eerste ronde van de Cyprioot Marcos Baghdatis.