FC Twente heeft een deel van de rechten van een toekomstige transfersom van vier spelers verkocht aan de Maltese investeringsmaatschappij Doyen zonder dat de spelers hiervan op de hoogte zijn.

Dat zegt FC Twente-commissaris Aldo van der Laan dinsdag in NRC Handelsblad.

De club sloot onlangs een overeenkomst met Doyen. De maatschappij investeert miljoenen in FC Twente in ruil voor een deel van de transfersom van vier toptalenten, onder wie Dusan Tadic.

De spelers weten daar niets van. "Dat is ook niet relevant, want wij hebben een deal met Doyen en niet met de spelers."

FC Twente heeft het geld volgens Van der Laan hard nodig om ‘de reserves aan te vullen’ en de trainingsaccommodatie te verbeteren. 

"We hadden niet veel keuze want de bank leent ons geen geld meer. Maar de samenwerking met Doyen is een unieke kans om met een kortstondige ingreep een structurele oplossing te realiseren: mee blijven doen in de nationale top en op termijn de Europese subtop."

Doyen heeft volgens Van der Laan geen invloed op het transferbeleid van de club. "Alleen wij bepalen wanneer een speler wordt verkocht."

FC Twente moet de investeringsmaatschappij wel terugbetalen als de spelers niet de door Doyen geïnvesteerde miljoenen opleveren. "In het slechtste geval is dat zo", aldus Van der Laan.