ESSEN - Zonder Teun de Nooijer is het Nederlands hockeyteam woensdag naar Duitsland gereisd voor een korte oefenstage. De sterspeler van Oranje heeft last van een rugblessure. De Bloemendaler liep de kwetsuur op tijdens een training in het krachthonk van het Wagenerstadion in Amstelveen.

"Het is niets alarmerends, maar hij moet wel een paar dagen rust houden", legde manager Ties Kruize uit. "De blessure is waarschijnlijk het gevolg van overbelasting."

Wachtkamer

De olympisch reserve Rob Derikx heeft de plaats van De Nooijer in de selectie van zestien man tijdelijk ingenomen. Piet-Hein Geeris, die vorige week door bondscoach Terry Walsh eveneens naar de olympische wachtkamer werd gedirigeerd, wil tot aan Athene 2004 niet meer meetrainen met Oranje. Hij heeft echter niet officieel bedankt voor het Nederlands elftal.

"Ze kunnen me altijd bellen als ze nog een spits nodig hebben. Dan zien we wel weer verder", liet de routinier woensdag weten. Kruize: "Piet-Hein heeft beloofd dat hij zich tot aan Athene zelf fit houdt. Daar rekenen we op. Want in geval van nood, willen we zeker een beroep op hem kunnen doen."

Titelverdediger

Nederland speelt donderdagavond in Essen een oefenwedstrijd tegen wereldkampioen en Europees titelhouder Duitsland. Zaterdagmiddag volgt in Amstelveen de return. Een week later vertrekt Oranje naar Athene voor deelname aan de Olympische Spelen. Nederland is in Griekenland titelverdediger.