AMSTERDAM - 'Laat Dortmund maar komen' en 'Nu de Duitsers nog'. De Nederlandse pers blikt vooral euforisch vooruit na het 2-2 gelijkspel van Feyenoord tegen Inter. De Italiaanse schrijvende pers is - begrijpelijk - minder lovend, maar kraakt Internazionale niet af. De landstitel in de Serie A lonkt immers nog.

De Italiaanse sportkrant
Gazzetta dello Sport

Inter verloor eerder in De Kuip een Europa Cup 1-finale van Ajax, terwijl in hetzelfde stadion Italië in de finale van Euro 2000 werd verslagen door Frankrijk.

De Gazzetta bekritiseert verder Seedorf en Dalmat. "De twee middenvelders liepen elkaar te vaak in de weg en leden te gemakkelijk balverlies waardoor Inter de slag op het middenveld verloor tegen Feyenoord."

De krant roemde verder de vleugelspelers van de Rotterdamse club. Met de buitenspelers Kalou op rechts en Van Persie op links, excelleerde Van Hooijdonk en had keeper Toldo het zwaar te verduren.

Reppubblica


Reppubblica

Het Romeinse dagblad wijt het goede optreden van de Rotterdammers gedeeltelijk aan de personele gebreken bij de 'Interisti'. "Zonder de geblesseerden Gresko, Sorondo, Farinos, Simic en Vivas en de geschorste Córdoba moest Cúper te veel schuiven, wat in het voordeel werkte voor Feyenoord."

'Verpletterende' sfeer

'Laat Dortmund maar komen', kopt het
Algemeen Dagblad

"Toen was het Dennis Bergkamp die een van de mooiste interlandgoals ooit op zijn naam bracht. Nu was het Feyenoord-jongeling Robin van Persie die een onvergetelijke actie maakte en zijn hoogstandje door Pierre van Hooijdonk liet verzilveren", schrijft het Algemeen Dagblad op haar voorpagina.

Oorlogstaal


De Telegraaf

Sprookje

'Een hedendaags sprookje met een passend slot', kopt de Volkskrant in het verslag over de wedstrijd. Opvallend vindt het ochtendblad vooral de "ontzaglijke rust, met name in het hart van de ploeg, waar de ervaring is samengebald. Natuurlijk hadden Van Wonderen en Paauwe soms moeite om de individuele klasse van de Italianen te beteugelen, maar ze bleven fier overeind."