Victoria Azarenka is woensdag in de kwartfinales van de Australian Open uitgeschakeld. De titelverdedigster verloor in drie sets van Agnieszka Radwanska: 1-6, 7-5 en 0-6.

De Poolse had in wedstrijden tegen Azarenka de vorige twaalf sets verloren, maar in de Rod Laver Arena domineerde ze in de eerste set op alle fronten.

Nadat Radwanska in de tweede set een break voorsprong had genomen, leek het pleit beslecht. Azarenka dwong echter alsnog een derde set af. Daarin heerste de Poolse weer.

"Zij raakte elke bal perfect", zei de Wit-Russische na afloop. "Misschien was ik ook wel te voorspelbaar, ik had het gevoel dat zij steeds goed gokte." 

Eerder deze week viel al het doek voor Serena Williams en Maria Sjarapova, waardoor Na Li nu de hoogst geplaatste speelster in het schema is.

Cibulkova

In de halve finale treedt Radwanska, de nummer vijf van de plaatsingslijst, aan tegen Dominika Cibulkova. De als twintigste ingeschaalde Slowaakse toonde zich veel te sterk voor Simona Halep: 6-3 en 6-0.

De Roemeense werd voortdurend in het defensief gedrukt door Cibulkova, die op een wankele servicegame met drie dubbele fouten na oppermachtig was.

"Ik heb best wat ervaring met belangrijke wedstrijden. Alles liep perfect vandaag", concludeerde de Slowaakse.

Lees ook: Azarenka: 'Het was te voorspelbaar'

Bekijk alle uitslagen op de Australian Open