Roger Federer heeft maandag in navolging van Andy Murray en Rafael Nadal de kwartfinales van de Australian Open bereikt.

De Spanjaard versloeg de Japanner Kei Nishikori in drie sets: 7-6 (3), 7-5 en 7-6 (3).

In zowel de tweede als de derde set kwam Nadal terug van een break achterstand. De als zestiende geplaatste Nishikori maakte het de Spanjaard erg lastig door goed te serveren.

Aangezien Nadal in 2013 door een blessure niet deel kon nemen aan de Australian Open kan hij veel punten veroveren op de wereldranglijst.

In de kwartfinales stuit Nadal op Grigor Dimitrov. De 22-jarige Bulgaar maakte een einde aan het toernooi van de Spanjaard Roberto Bautista Agut: 6-3, 3-6, 6-2 en 6-4.

Het is voor het eerst dat Dimitrov erin slaagt om de kwartfinales te bereiken op een Grand Slam-toernooi. Bautista Agut toonde zich in de tweede ronde verrassend te sterk voor Juan Martin Del Potro.

Murray

Murray maakte een einde aan het sprookje van 'lucky loser' Stéphane Robert. De Schot, als vierde geplaatst, moest verrassend genoeg wel een set afstaan: 6-1, 6-2, 6-7 (6) en 6-2.

De Fransman, de nummer 119 van de wereld, overleefde in de derde set enkele matchpoints om vervolgens de tiebreak naar zich toe te trekken.

Murray stelde snel orde op zaken. De Wimbledon-winnaar duelleert in de volgende ronde met Roger Federer.

Robert bereikte de achtste finales door achtereenvolgens af te rekenen met Aljaz Bedene, Michal Przysiezny en Martin Klizan.

Murray bereikte in 2010, 2011 en 2013 de finale in Melbourne, maar stapte steeds als verliezer van de baan.

Bekijk alle uitslagen op de Australian Open