LISSABON/LONDEN - FC Porto heeft ook verdediger Ricardo Carvalho verkocht aan Chelsea. De Londense club was bereid 30 miljoen euro te betalen voor de 26-jarige international. De Portugese kampioen bracht de transfer dinsdag als beursbericht naar buiten.

Ricardo Carvalho wordt bij Chelsea herenigd met Paulo Ferreira, die al eerder werd overgenomen op voorspraak van de nieuwe coach Jose Mourinho.

Niet inzetbaar

"U zult begrijpen waarom ik nog een centrale verdediger nodig heb. Uitgerekend de enige van de 23 selectieleden die gewoonlijk op deze plaats speelt, was nu niet inzetbaar", zei de Portugese succestrainer.

Mourinho zei dit vrijdag na afloop van het oefenduel tegen Celtic (4-2) in Seattle. "Op het allerhoogste competitieniveau kun je dat niet hebben. Daarom moet elke positie dubbel bezet zijn."

Landgenoten

Mourinho heeft, evenals zijn Franse collega Arsène Wenger bij Arsenal, groot vertrouwen in landgenoten. Vorige week begroette hij middenvelder Tiago Mendes (ex-Benfica) als aanwinst.

Ricardo Carvalho, die dinsdagavond al medisch werd goedgekeurd en alleen nog even zijn salariswensen ter sprake moest brengen, is de zevende grote aankoop van Chelsea.

Robben

Behalve zijn landgenoten Tiago en Paulo Ferreira gingen de PSV'ers Arjen Robben en Mateja Kezman, de Tsjechische doelman Petr Cech en de Ivoriaan Didier Drogba de Portugees voor.

Eigenaar Roman Abramovitsj spendeerde deze zomer weer een slordige 150 miljoen euro aan Chelsea. Sinds zijn binnenkomst vorig jaar gaf de Russische miljardair ruim 300 miljoen uit voor zijn Londense speeltje.