ROTTERDAM - Bijzonder tevreden blikte Feyenoords coach Bert van Marwijk terug op de halve finale tegen Inter. "We hebben lef getoond en een topprestatie geleverd", was zijn eerste reactie. "In beide duels hebben we gespeeld met de wil een doelpunt te maken. In Milaan, met succes, maar ook hier. Ik heb nooit overwogen met zwaar defensief spel hier op de "nul" te spelen. Dat ligt ons niet."

Zorgen had hij zich pas in de slotfase gemaakt. "Na de 2-0 voelden we ons al behoorlijk zeker. Toch bleef de opzet na de rust om de derde te maken, of in elk geval de tegentreffer zo lang mogelijk uit te stellen. Zorgen ging ik me pas maken na Inters treffer. Daarna hebben we nog even in de rats gezeten."

Vooraf noemde hij Inter de sterkst mogelijke tegenstander. "Van angst heb ik nooit gesproken, maar Inter was van de drie overgebleven kandidaten vooraf gewoon de moeilijkste. Niet voor niets hadden ze in de vorige ronde Valencia uitgeschakeld. Het is fantastisch dat wij hiervan hebben gewonnen."

Met de teamprestatie was Van Marwijk bijzonder tevreden. "Door wat blessures moesten we toch de nodige omzettingen doen. Ik moet zeggen dat iedereen zijn taak heel goed heeft opgepakt. Ook Emerton, die nu in plaats van als rechtsback linkermiddenvelder was. Heel sneu dat hij door een gele kaart, ik hoorde een belachelijke, nu de finale mist."

Van Persie raakte twee dagen geleden op de training geblesseerd aan de lies. "Hij zei echter dat hij kon spelen", aldus Van Marwijk. "Ik kan dat begrijpen. Je bent jong en wilt er bij zijn in zo'n wedstrijd. Al snel zag ik dat het niet goed ging. Toch heb ik hem nog even laten staan. Dat pakte goed uit. Hij gaf de voorzet voor onze openingstreffer."