Novak Djokovic heeft zich woensdag toegang verschaft tot de derde ronde op de Australian Open. De als tweede geplaatste Serviër toonde zich een maatje te groot voor de Argentijn Leonardo Mayer: 6-0, 6-4 en 6-4.

Hoewel Mayer zich knap herstelde van een dramatische start (in de eerste set heerste Djokovic op alle fronten), wist de nummer 98 van de wereld het de titelverdediger in de tweede en derde set niet echt lastig te maken.

Djokovic heeft nu liefst 23 partijen achter elkaar gewonnen op de Australian Open.

De Serviër, die jaagt op zijn vijfde titel in Melbourne, treft in de volgende ronde Denis Istomin. De Oezbeek maakte een einde aan het toernooi van de Rus Dmitri Toersoenov: 7-6 (3), 4-6, 6-1 en 6-4.

"Ik ben zeer tevreden over mijn spel, het ging beter dan in mijn eerste wedstrijd. Hopelijk kan ik mijn niveau nog wat verhogen. In deze zware omstandigheden moet je vooral de juiste mentale instelling hebben'', aldus Djokovic.

Ferrer

David Ferrer kende meer moeite om de derde ronde te bereiken. De nummer drie van de plaatsingslijst had vier sets nodig om de Fransman Adrian Mannarino naar huis te sturen: 7-6 (2), 5-7, 6-0 en 6-3.

De nummer 71 van de wereld profiteerde in de tweede set van enkele onnodige fouten van Ferrer, die daarna een stuk zuiverder speelde. 

Ferrer, vorig jaar halve finalist in Melbourne, vervolgt zijn toernooi tegen Jérémy Chardy. De Fransman rekende af met Aleksandr Dolgopolov: 7-5, 7-6 (5), 6-7 (3) en 7-6 (5). In de eerste ronde was Chardy te sterk voor Jesse Huta Galung.

Wawrinka

Stanislas Wawrinka schaarde zich ook onder de laatste 32. De nummer acht van de plaatsingslijst won in vier sets van de Colombiaan Alejandro Falla: 6-3, 6-3, 6-7 (4) en 6-4.

Wawrinka heeft nu zes keer achter elkaar de derde ronde gehaald in Australië. 

Lees ook: Top 8 kanshebbers Australian Open mannen

Bekijk alle uitslagen op de Australian Open