FC Twente is een samenwerkingsverband aangegaan met investeringsgroep Doyen Sports Investments. Dat maakte voorzitter Joop Munsterman dinsdag bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de club.

Volgens Twente is deze vorm van samenwerking 'essentieel om verder te groeien'. "Het geeft Twente de mogelijkheid om over werkkapitaal te beschikken, hetgeen via bijvoorbeeld banken in deze tijd onmogelijk is", vertelde Munsterman, die aangaf dat de Tukkers ook willen investeren in het stadion en het trainingscentrum.

"Voor FC Twente is de samenwerking met Doyen een kans om een volgende stap te maken'', gaf Aldo van der Laan, lid van de raad van commissarissen, op de website van Twente aan. "Voor Doyen is Twente een zeer interessante club vanwege de sportieve opmars en het transferbeleid van de afgelopen jaren.''

In ruil voor de direct besteedbare miljoenen, moet Twente een deel van de transferopbrengsten van enkele spelers delen met Doyen Sports. Om welke spelers het gaat, wilden Munsterman en Van der Laan niet vertellen. "Beide partijen hebben met elkaar afgesproken omtrent de inhoud van het contract geen uitspraken te doen.''

Volgens VI steekt de groep op korte termijn vijf miljoen euro in de club in ruil voor 25 tot 30 procent van de transferrechten van vier spelers; Dusan Tadic, Kyle Ebecilio, Quincy Promes en Bilal Ould-Chikh.

Falcao

Doyen Sports is onder meer (deels) eigenaar van spelers als Ola John, Radamel Falcao en Alvaro Negredo. De groepering krijgt volgens Twente geen zeggenschap over het beleid.

"Hooguit kan FC Twente in bepaalde situaties Doyen om advies vragen op het gebied van scouting en marketing. Dit is immers een van de redenen om de samenwerking aan te gaan'', aldus Van der Laan.

"We blijven baas in eigen huis en er is slechts sprake van een vorm van financiering waarbij we een deel van de eventuele transferopbrengsten met hen delen. Niet meer en niet minder."

Lees ook: Twente weer lang zonder Nicky Kuiper