Trainer Ronald Koeman van Feyenoord weet zo ongeveer wel wat hij wil komend seizoen. "Ik ben er grotendeels uit'', liet de oud-international dinsdag weten.

"Eind januari, begin februari komt er duidelijkheid", zei Koeman tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Rotterdamse club in De Kuip.

De coach, bezig aan zijn derde jaar bij Feyenoord, kan minimaal voor één jaar bijtekenen in De Kuip. De clubleiding is in alle opzichten nog steeds zeer tevreden over zijn werkzaamheden. De voorgenomen onderhandelingen tijdens het voorbije trainingskamp in Marbella schoven beide partijen echter voor zich uit.

"Er komen belangrijke weken voor Feyenoord aan'', zo doelde Koeman op de serie uitduels met FC Utrecht, Ajax (beker) en ADO Den Haag en de topper tegen Vitesse (31 januari). "De focus moet nu volledig op het voetbal liggen. Er is daarna nog genoeg tijd om met elkaar te praten.''

Bondscoach

Koeman liet eind vorig jaar nog weten dat zijn beslissing om al dan niet bij te tekenen niet (meer) afhankelijk zou zijn van wat technisch directeur Martin van Geel hem op de spelersmarkt en/of aan salaris te bieden had.

De voormalige verdediger leefde toen nog in de veronderstelling dat hij bondscoach Louis van Gaal na het komende WK in Brazilië kon gaan opvolgen bij Oranje. Nu die kans vrijwel verkeken is - de KNVB lijkt te kiezen voor Guus Hiddink en Danny Blind - is er voor Koeman wellicht een nieuwe situatie ontstaan.

Opvallend was dat hij dinsdag in De Kuip aangaf dat hij nu wel benieuwd is naar de plannen en de mogelijkheden van Feyenoord.

"Ik wil graag weten hoe Van Geel de toekomst van de club ziet. Ik loop hier al een tijdje mee, dus ik kan me er wel iets bij voorstellen. Maar ik wil het toch graag horen. Of er voor mij inmiddels veel is veranderd? Nou, dat valt wel mee hoor. Ik laat me nog steeds leiden door mijn gevoel.''

Gudde

Algemeen directeur Eric Gudde sprak in zijn nieuwjaarsspeech van een aantal zeer uitdagende weken voor Feyenoord in sportief opzicht.

"Hopelijk kunnen we in de komende periode een basis leggen voor een seizoen dat ten minste de afgelopen twee fraaie jaren zal evenaren, maar wellicht ook zal overtreffen. Want daar liggen wel nadrukkelijk onze ambities."

"Als die gewenste en noodzakelijke vliegende start betekent dat Ronald Koeman begin februari wil bijtekenen, zal ons dat zeer welgevallig zijn.''

Feyenoord eindigde onder Koeman in 2012 als tweede en in 2013 als derde. De Rotterdammers staan momenteel vierde in de eredivisie, op vier punten van de koplopers Ajax en Vitesse.

Plus

Gudde kondigde in zijn praatje eveneens aan dat Feyenoord ook over dit seizoen weer zwarte cijfers zal schrijven. "Het wordt weer een duidelijke plus in operationeel opzicht'', liet hij weten.

Gudde waarschuwde evenwel dat Feyenoord nog niet uit de schulden is. "Ons negatieve vermogen bedraagt nog zes miljoen euro. Dan kun je niet zeggen dat je er al bent."

"Maar het is prettig om vast te stellen, dat ik steeds minder tijd hoef te besteden aan onze financiële situatie. Het wantrouwen en de twijfel als wij iets over winst zeiden, zijn nu wel weg. Dat is een heel goed teken.''

Lees ook: Gudde: 'Verloren jaar voor Feyenoord qua huisvesting'

Lees ook: Feyenoord laat Singh vertrekken