HAMBURG - De relatie tussen de Duitse wielrenner JanUllrich en zijn ploegleider Walter Godefroot is vlak na de Rondevan Frankrijk bekoeld. Ullrich, teleurstellend vierde in de Tour,toonde zich geïrriteerd over zijn Belgische ploegleider, die hemhad verweten niet professioneel genoeg te zijn.

"Ik ben verontwaardigd en ik erger me rot", zei Ullrich bij deDuitse televisie in een talkshow. "Na afloop van dewereldbekerwedstrijd van zondag in Hamburg zal ik alles met Walteruitpraten. Daarna trek ik mijn conclusies."

Woordvoerder van de T-Mobileploeg Olaf Ludwig, zelf oud-renner,kon niet zeggen wat Ullrich precies bedoelt. "Ik weet niet waarhij op doelt, maar ik ken wel de feiten: Godefroot heeft eenovereenkomst met T-Mobile en Jan staat tot 2006 bij de ploeg ondercontract."

Godefroot had in enkele interviews pittige kritiek geleverd opUllrich en zijn persoonlijke begeleider, Rudy Pevenage. In hemheeft Godefroot persoonlijk noch professioneel vertrouwen. Ullrichzou volgens de 61-jarige Belg onder meer het killersinstinct missenom de Tour te winnen.