Franck Ribéry vindt het niet erg dat hij maandagavond naast de Gouden Bal greep.

''Wat zou ik nog meer willen dan alles winnen met Bayern?'', reageert Ribéry dinsdag tegenover Bild alsnog op de verkiezing van de beste voetballer ter wereld.  

''Of ik nou tweede of derde wordt, dat maakt niet uit. Deze titel was niet mijn doel. Ik word liever weer wereldkampioen met Bayern München. Dat is belangrijk'', stelt de Fransman.

Ribéry eindigde op de derde plaats, achter nummer twee Lionel Messi en winnaar Cristiano Ronaldo. Na afloop van het gala vertrok de dertigjarige aanvaller van Bayern München direct uit de zaal, zonder het verplichte rondje langs de pers te maken.

''Natuurlijk had ik de Gouden Bal graag willen winnen, maar het is goed zo'', vervolgt hij. ''Wij Bayern-spelers, en ik in het bijzonder, zijn al enorm trots dat we hier aanwezig mochten zijn. Ik ben blij dat dit onderwerp nu van tafel is.''

Ribéry won met Bayern München in één jaar de Duitse titel, de DFB Pokal, de Champions League, de Europese Super Cup en het WK voor clubteams. Hij maakte 23 doelpunten en gaf 22 assists in 2013.

Lees ook: Stemgedrag in kaart: Zuid-Amerika negeert Ronaldo