Marianne Vos zet dit wielerjaar in op drie wereldtitels. Dat zei ze maandag tijdens de teampresentatie.

Naast het WK op de weg en de mondiale titelstrijd in het veld - wedstrijden die ze in 2013 won - is de titel van de WK-ploegentijdrit een nieuw doel van de kopvrouw van Rabobank/Liv. 

''Het wordt zeker niet eenvoudig de regenboogtruien van afgelopen jaar opnieuw te veroveren'', zei Vos. ''De concurrentie van Katie Compton in het veld maakte dat de afgelopen week ook heel duidelijk.''

''Ik denk dat we met een sterker team dan ooit een reëel doel kunnen maken van de ploegentijdrit voor merkenteams in Ponferrada'' vervolgt de tweevoudig olympisch kampioene. 

''Het zilver van 2013 smaakt naar meer. Ook toen hoopten we op goud, maar wisten we dat het lastig zou worden. Nu zit het er echt in."

Aanwinst

Vos ziet in de versterking van de ploeg een pluspunt. Vooral Anna van der Breggen werd nadrukkelijk gepresenteerd als een aanwinst. Ze kan daardoor het komende wegseizoen vaker een stapje terugdoen.

''Door de komst van Van der Breggen, maar ook omdat ik denk dat rensters als Pauline Ferrand-Prevot, Annemiek van Vleuten en Lucinda Brand progressie zullen maken. Ik heb er geen moeite mee om in grote wedstrijden ook eens voor een ander te rijden'', zei Vos.

''Zelf winnen heb ik al veel gedaan. Ik merk dat ik steeds meer voldoening haal uit het leven van mijn bijdrage aan het winnen van een ander. Begrijp me niet verkeerd, mijn honger naar zeges blijft, maar ik denk dat we in deze ploeg meer troeven kunnen uitspelen en er niet alleen naar mij gekeken hoeft te worden."