Fietsconstructeur Giant uit Taiwan is de komende vier jaar hoofdsponsor van de wielerploeg die vorig seizoen door het leven ging als Argos-Shimano.

Dat is maandag bekendgemaakt bij de presentatie in het hoofdkantoor van de nieuwe sponsor in Lelystad. De Nederlandse formatie zal vanaf komend seizoen Giant-Shimano heten.

Manager Iwan Spekenbrink vertelde bij de presentatie dat hij blij is met de nieuwe sponsor. "Eerder deze winter werden we verrast door het afhaken van een co-sponsor. Nu zijn we zeer tevreden omdat de toekomst van het team voor de lange termijn gewaarborgd is", aldus Spekenbrink.

Argos-Shimano beleefde in 2013 een uiterst succesvol seizoen met ritzeges in de Giro d'Italia, Tour de France en Vuelta a España. In de Ronde van Frankrijk droeg Marcel Kittel bovendien een dag de gele trui.

De formatie van Spekenbrink maakt net als Belkin ook komend seizoen deel uit van de World Tour. Vacansoleil-DCM is daaruit verdwenen door het wegvallen van de sponsors.

Kittel

De overeenkomst tussen Giant en de wielerploeg is opvallend aangezien veel teams moeite hebben om sponsors te vinden. Vacansoleil-DCM is na vorig seizoen uit het peloton verdwenen en Belkin reed begin vorig jaar sponsorloos rond als Blanco omdat er nog geen nieuwe geldschieter was gevonden na het afhaken van Rabobank.

Marketingmanager Tom Davies van Giant gaf bij de presentatie aan dat het 'grootste fietsenmerk ter wereld', dat jaarlijks zeven miljoen fietsen produceert, zich tot doel heeft gesteld om het team naar een nog hoger niveau te tillen.

Kopman Marcel Kittel, afgelopen jaar goed voor vier ritzeges in de Tour de France, toonde zich uiteraard ook content met de nieuwe sponsor. "Dit is de beste partner die we ons kunnen voorstellen en ik ben er erg blij mee."

De Duitse sprinter hoopt dat dit jaar net zo succesvol wordt als 2013. "Ik hoop in de Tour Down Under mijn racebenen weer te vinden en ook dit jaar veel te winnen. Mijn voorbereiding is iets anders, maar ik heb er vertouwen in dat het weer succes gaat opleveren."

Zijn landgenoot John Degenkolb moet in het voorjaar gaan oogsten bij de klassiekers. "Ik hoop het zo goed mogelijk te doen in Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen en Milaan-San Remo. Daarnaast moet de Tour natuurlijk weer een groot hoogtepunt worden."

Lees ook: Juridische strijd voormalige Argos-ploeg met afgehaakte sponsor