Marc Lammers stopt na de Olympische Spelen van 2016 definitief als hockeycoach.

Dat zei de Nederlandse bondscoach van de Belgische hockeyers zondag tegenover Sporza.

"België is mijn laatste klus als coach, daarna ga ik iets anders doen'', aldus de 44-jarige Brabander.

Lammers neemt het maandag met de 'Red Lions' tijdens de World Hockey League op tegen Nederland.

De gelouterde Brabander heeft sinds november 2012 de Belgische hockeyers onder zijn hoede. Lammers gaat met België op de Spelen van Rio 2016 voor een medaille.

"Ik wil met deze jongens het kunstje op het WK en de Olympische Spelen proberen te halen en daarna is het wel klaar, dan ga ik andere dingen doen. Ik heb genoeg uitdagingen in mijn leven naast het hockey.''

Oranje

Lammers vierde als bondscoach van de Nederlandse vrouwenploeg grote successen. Onder zijn leiding veroverde Oranje onder meer olympisch goud (2008) en de wereldtitel (2006). Na de olympische titel in Peking nam hij afscheid van de KNHB en richtte hij zich op zijn eigen hockeybedrijf.

Begin 2012 maakte Lammers zijn rentree bij het mannenteam van Den Bosch, om vervolgens bij België aan de slag te gaan. Hij leidde de jonge 'Red Lions' vervolgens naar de EK-finale, die werd verloren van Duitsland, en de finaleronde van de Hockey World League in India.

"Ik vind dit echt nog heel leuk om te doen. Deze jongens zijn zó ambitieus en zó talentvol en de bond is ook zeer gestructureerd'', zei Lammers zondag.

Op de vraag of hij er van droomt om ooit nog eens de Nederlandse mannenploeg te coachen, antwoordde hij: "Nee, niet meer''.