Real Madrid heeft zondag goede zaken gedaan in de Primera Division.

De ploeg van coach Carlo Ancelotti won door een goal van Pepe met 1-0 bij Espanyol en profiteerde daarmee optimaal van de remise tussen Atletico Madrid en Barcelona een dag eerder.

Real naderde door de zege de twee koplopers tot op drie punten.

Ditmaal waren de schijnwerpers eens niet gericht op Ronaldo. De Portugese vedette, de grote kanshebber om maandag in Zürich te worden verkozen tot wereldvoetballer van het jaar, liet een aantal goede kansen liggen om te scoren.

Ronaldo wist in de achttiende minuut een afgemeten voorzet niet op waarde te schatten en testte later in de eerste helft met een afstandsschot de vuisten van doelman Kiko Casilla.

In de 55e minuut brak uitgerekend een verdediger de ban. Ronaldo's landgenoot Pepe kopte raak uit een corner.

Ronaldo kreeg nog drie goede kansen om de marge te verdubbelen, maar scoren bleek eens niet aan hem besteed.

Milan

AC Milan is tegen zijn zevende competitienederlaag aangelopen. De Milanezen werden over de knie gelegd door Domenico Berardi. De negentienjarige aanvaller was met vier goals hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de 4-3 thuiszege van Sassuolo.

Na dertien minuten leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor Milan. De ploeg van scheidend coach Massimiliano Allegri leidde comfortabel met 0-2. Op aangeven van Nigel de Jong, die net als Urby Emanuelson de gehele wedstrijd meespeelde, scoorde Robinho de 0-1. Even later verdubbelde Mario Balotelli de marge.

Vervolgens brak de grote show van Berardi aan. De aanvaller maakte nog voor de rust een onvervalste hattrick. Na rust maakte Berardi ook nog zijn vierde van de avond, waarmee hij zijn seizoenstotaal naar elf tilde. Na 78 minuten werd de moegestreden jongeling naar de kant gehaald.

Even daarvoor was Keisuke Honda bij Milan binnen de lijnen gekomen. De voormalig VVV'er maakte zijn debuut en raakte nog de paal. Nadat Riccardo Montolivo de 4-3 had gemaakt, trof Milan via Giampaolo Pazzini ook nog de lat.

Milan blijft door de nederlaag elfde, met slechts 22 punten uit negentien duels. Koploper Juventus heeft dertig punten meer. Promovendus Sassuolo steeg door de zege van de achttiende naar de zestiende plaats.

Lille

In Frankrijk heeft Lille OSC nagelaten de tweede plaats in Ligue 1 over te nemen van AS Monaco. De topclub leed voor eigen publiek een pijnlijke nederlaag tegen Stade de Reims: 1-2.

De bezoekers kwamen ver in de tweede helft zelfs met 2-0 voor door goals van de Kaapverdiaan Odaïr Fortes en de Pool Grzegorz Krychowiak. Anthony Weber, ook in dienst van Reims, werkte de bal vlak voor tijd nog in eigen doel. Echt spannend werd het er niet meer door.

Lille bleef op veertig punten staan, Zeven minder dan koploper Paris Saint-Germain en twee minder dan Monaco.