PSV is dicht bij het vastleggen van Bryan Ruiz. De aanvaller moet op huurbasis overkomen van het Engelse Fulham, waar hij niet meer in de plannen van manager René Meulensteen voorkwam.

Technisch manager Marcel Brands van de Eindhovenaren heeft zondag een gesprek gehad met de zaakwaarnemer van de Costa Ricaan.

PSV hoopt de tijdelijke komst van Ruiz maandag af te ronden. "We hebben nu nog niet alles rond'', liet Brands zondag in een reactie weten.

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft Ruiz inmiddels al met succes de medische keuring ondergaan en zijn ja-woord gegeven aan PSV. Hij sluit waarschijnlijk dinsdag of woensdag aan bij de groep.

Ruiz kon ook naar Real Betis, waar Fulham eerder deze week een akkoord mee bereikte, maar kiest dus voor de Eindhovenaren.

PSV neemt het volgende week zondag in de competitie op tegen Ajax in de Arena. Of Ruiz dan zijn debuut maakt, is nog maar de vraag. Hij moet eerst een werkvergunning aanvragen.

Ruiz kwam in het verleden nog uit voor FC Twente en veroverde met die club in 2010 de landstitel. Hij scoorde 24 keer in 34 competitieduels. Voor twaalf miljoen euro verkaste Ruiz vervolgens naar Fulham.

Het Eindhovens Dagblad meldt verder dat er bij PSV een concreet bod is binnengekomen van een buitenlandse club voor Ola Toivonen. De Eindhovenaren verwachten dat de Zweed nog deze maand PSV gaat verlaten.