PSV heeft met Fulham een akkoord bereikt over het huren van Bryan Ruiz. 

De aanvaller staat echter in de belangstelling van meerdere clubs en moet zelf nog bepalen waar hij zijn carrière wil voortzetten, zo laat technisch manager Marcel Brands zaterdag weten.

Zondag komt Ruiz naar Eindhoven om te onderhandelen. Hij is onder manager René Meulensteen bij Fulham op een zijspoor beland.

De 28-jarige Ruiz, die FC Twente in 2010 naar de landstitel leidde, wil met het oog op het WK de komende maanden graag meer aan voetballen toekomen.

De Costa Ricaan leek eerder deze week op weg naar Real Betis, maar naar verluidt heeft hij de Spaanse club afgezegd. Naast PSV zijn meer clubs in de race voor Ruiz. Anderlecht en Hamburger SV zouden ook jagen op zijn handtekening

Een miljoen

De Eindhovense club moet bijna een miljoen euro betalen om Ruiz voor een half jaar van Fulham te huren. De Londense club verlangt ongeveer tien miljoen euro van clubs die Ruiz definitief willen overnemen.

Een eventuele komst van Ruiz moet bij PSV zorgen voor een veel betere tweede seizoenshelft. De ploeg van trainer Phillip Cocu is al uitgeschakeld in de Europa League en het bekertoernooi. 

In de eredivisie staat PSV op de zevende plaats, met elf punten achterstand op koploper Ajax. Volgende week zondag hervat de ploeg van Cocu het seizoen met een uitwedstrijd tegen de landskampioen uit Amsterdam.