De topper in de Primera Division tussen Atlético Madrid en FC Barcelona heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. Het duel in Madrid eindigde zonder doelpunten (0-0).

Door het gelijkspel blijven Barcelona en Atlético de ranglijst in Spanje met vijftig punten uit negentien wedstrijden aanvoeren. 

Barcelona mag zich op basis van een beter doelsaldo koploper noemen. Nummer drie Real Madrid kan de achterstand op de twee titelconcurrenten zondag wel verkleinen. Bij een zege op Espanyol is het verschil nog maar drie punten.

De Catalanen startten het uitduel met de medekoploper zonder Lionel Messi en Neymar. Trainer Gerardo Martino was voorzichtig met zijn topspelers. Messi vierde woensdag tijdens het bekerduel met Getafe na twee maanden blessureleed als invaller zijn rentree met twee treffers.

Neymar miste die bewuste wedstrijd vanwege buikgriep. ''Het seizoen is nog lang'', verwoordde Martino zijn beslissing. ''Het is nog geen april, bovendien denk ik altijd eerst aan de gezondheid van mijn spelers.''

Knie

Zonder Messi en Neymar ontbrak het Barcelona een beetje aan creativiteit in de voorste linie. De kampioen zag Atlético Madrid sterk openen in het eigen Estadio Vicente Calderón. Onder aanvoering van het fanatieke publiek probeerde de thuisclub de regerend kampioen uit Catalonië te overrompelen.

Tot twee keer toe was het elftal van trainer Diego Simeone ook dicht bij de openingstreffer. Arda Thuran en Diego Costa kregen de bal echter niet achter doelman Víctor Valdés.

Barcelona had het lastig met de fanatieke tegenstander, die zich bij balverlies massaal rond het eigen strafschopgebied verzamelde.

De titelhouder ging nauwelijks beter spelen toen Messi in de tweede helft alsnog inviel. De Argentijn greep al na twee minuten naar zijn knie en leek last te blijven houden. Toch bleef hij op het veld, ook toen Neymar na 67 minuten zijn opwachting mocht maken.

Barcelona had wel veruit het meeste balbezit, bijna 70 procent. De bezoekers kregen niet de beste kansen, al was Messi in de slotfase dicht bij 1-0. Doelman Thibaut Courtois hield zijn ploeg met een fraaie reflex overeind.