ROTTERDAM - Vlak voor aanvang van de nieuwe competitie zetFeyenoord-voorzitter Jorien van den Herik de broze relatie metKNVB-directeur Henk Kesler weer op scherp. In de eigenFeyenoord-krant noemt Van den Herik de KNVB-bestuurder "deloopjongen van Johan Cruijff".

Volgens Van den Herik heeft Kesler een ontoelaatbare positieverworven bij de bond. "Kijk alleen maar naar de KNVB en demachtspositie die Henk Kesler zich heeft verworven. Dat is eenabsurde situatie waar nodig wat aan gedaan zou moeten worden."

Even later zegt de preses van Feyenoord over Kesler: "Hij is deloopjongen van Johan Cruijff geworden. Hij heeft nu geen eigenmening meer. Ik zeg: 'Op dat moment ben je ongeschikt voor je taakgeworden'."Kesler en Van den Herik kwamen eerder dit jaar in conflict. Vanden Herik betichtte de KNVB van grove nalatigheid naar aanleidingvan de rellen bij Jong Ajax - Jong Feyenoord in april. Kesler zeidaarop onder meer dat Van den Herik "zich moest schamen".Feyenoord eiste vervolgens excuses van Kesler.