Zwemmer Joeri Verlinden moet voorlopig stoppen met trainen wegens hartritmestoornissen. Die zijn onlangs bij een reguliere sportkeuring ontdekt.

De vinderslagspecialist moet de komende maanden nader worden onderzocht. Hij gaat deze week ook niet met de Nederlandse ploeg mee naar het trainingskamp in Thailand.

Verlinden was net op de weg terug na een periode met veel blessures. Hij kampte enige tijd met een schouderblessure. Nadat hij hiervan was hersteld, brak hij zijn pols. Hij miste hierdoor afgelopen zomer de WK in Barcelona.

''Dit is een ongelooflijke domper na een ontzettend teleurstellend 2013 vol blessureleed. De laatste weken zagen er enorm goed uit om volgende maand mijn rentree te maken. De komende maanden zal ik testen en onderzoeken ondergaan om te zien hoe het verder gaat lopen", aldus Verlinden.

Steun

De technische en medische staf van de zwembond KNZB ondersteunen Verlinden in dit proces. ''Het is een verschrikkelijke tegenvaller voor Joeri, die net geweldig werkte aan zijn comeback. Wij zullen hem alle steun geven die nodig is", zei technisch directeur Joop Alberda.

De 25-jarige Verlinden had zich tot doel gesteld om in april mee te doen aan de Swim Cup in Eindhoven. Hij wilde daar een startbewijs afdwingen voor de EK langebaan in augustus in Berlijn. 

Verlinden werd in 2011 vijfde op de 4x100 meter wisselslag op de WK langebaan. Tijdens de Spelen van 2012 finishte hij als zesde op de 100 meter vlinderslag en als zevende op de 4x100 meter wisselslag.