Igor Sijsling kende van de Nederlanders de meest gunstige loting op de Australian Open, het Grand Slam-toernooi dat maandag begint. De Amsterdammer treedt in de eerste ronde aan tegen Thanasi Kokkinakis, de nummer 570 van de wereld.

"De eerste ronde had slechter gekund", reageert Sijsling tegen NUsport. "En als ik verder kijk, wat ik niet doe, had het beter gekund."

Sijsling doelt daarmee op een mogelijke confrontatie in de tweede ronde tegen Rafael Nadal, de wereldranglijstaanvoerder.

"Ik houd me daar nog niet mee bezig, want ik heb nog nooit een ronde gewonnen hier, dus ik moet aan de bak."

Met nederlagen in de eerste ronde in Brisbane en Auckland is de voorbereiding van Sijsling op het eerste Grand Slam-toernooi van 2014 niet ideaal te noemen.

"Ondanks de nederlagen heb ik heel goed gespeeld. Niet winnen is niet lekker voor het vertrouwen, maar goed spelen verzacht de pijn. Fysiek gaat het tot nu toe goed. Ik houd het beter vol dan in voorgaande jaren, al heb ik nog geen best of five-wedstrijden gespeeld."

Huta Galung

Jesse Huta Galung treft in de persoon van Jérémy Chardy een pittige tegenstander. De Fransman haalde vorig jaar de kwartfinale in Melbourne. "En hij won in Brisbane bijna van Federer", voegt de geboren Haarlemmer toe.

"Het is een serieuze tegenstander. Hij staat niet voor niks bijna top dertig en ik zal er alles aan moeten doen om te winnen. Het is niet onmogelijk, maar het zal lastig worden. Mijn mindset is goed en dat is het belangrijkste."

De huidige nummer 97 van de wereld staat voor het eerst in zijn carrière rechtstreeks in het hoofdschema van een Grand Slam-toernooi. Huta Galung speelde drie keer eerder tegen Chardy, die 31e staat op de ATP-ranking. Hij won in 2007, maar verloor in 2009 en 2011.

Haase

Robin Haase werd bij de loting gekoppeld aan de Amerikaan Donald Young, de nummer 96 van de wereld. De hoogst genoteerde Nederlander op de ATP-ranking maakt zich nooit zo druk om de loting.

"Het maakt me niet uit, het is niet belangrijk. Er zijn altijd kansen en je moet van iedereen kunnen winnen. Ik ga me de komende dagen goed voorbereiden en dan hopen dat ik goed speel."

Als Haase zegeviert, stuit hij in de tweede ronde wellicht op publiekslieveling Lleyton Hewitt.

Lees ook: Bertens: 'Duel met Ivanovic is een uitdaging'

Lees ook: Bertens treedt aan tegen Ivanovic op Australian Open

Lees al het nieuws over de Australian Open op NUsport