Zakaria Labyad maakt per direct de overstap van Sporting Lissabon naar Vitesse.

De Arnhemse club kwam donderdag tot een akkoord met Labyad en Sporting. Vitesse huurt de twintigjarige middenvelder voor anderhalf seizoen van de koploper in de Portugese competitie.

Labyad doorliep de jeugdopleiding van PSV en maakte in 2010 zijn debuut in de Eindhovense hoofdmacht. In de zomer van 2012 vertrok de geboren Utrechter na een conflict over zijn contract transfervrij naar Portugal.

In zijn eerste seizoen bij Sporting kwam Labyad tot negentien wedstrijden. Dit seizoen raakte de eenmalig Marokkaans international op een zijspoor bij de met financiële problemen kampende club.

Uit gesprekken bleek dat Labyad ook na de winterstop niet hoefde te rekenen op speeltijd bij Sporting, waar hij nog tot medio 2017 onder contract staat. Hij is daarom blij met zijn terugkeer naar de eredivisie.

Opgelucht

''Ik ben ontzettend opgelucht en blij dat ik terug naar Nederland kan", aldus Labyad op de website van zijn management Forza Sports Group.

"De gedachten dat ik weer dagelijks met mijn vrienden en familie kan zijn, geeft me een warm gevoel. Dat is bovenop mijn eigen motivatie een extra stimulans om weer lekker te kunnen gaan voetballen."

"In Portugal volgde ik altijd het Nederlands voetbal. Vitesse maakte op mij altijd een hele positieve indruk."

Labyad is al de derde aanwinst deze winter van Vitesse. Eerder legden de Arnhemmers Chelsea-speler Bertrand Traoré uit Burkino Faso en de Serviër Uros Djurdjevic (FK Rad) op huurbasis vast.

Met de komst van Labyad worden volgens technisch directeur Mohammed Allach de aanvallende mogelijkheden op het middenveld van Vitesse vergroot. "Hij is een talentvolle speler die is opgeleid in Nederland. Het is een goed teken dat hij er bewust voor kiest om weer in de top van de eredivisie te spelen", aldus Allach.

Volg alle ontwikkelingen op de transfermarkt in Transfertumult