Novak Djokovic hoopt dat Boris Becker ervoor zorgt dat hij in mentaal opzicht sterker wordt. De 46-jarige Duitser fungeert sinds kort als coach van de nummer twee van de wereld.

"Hij herkent de situaties waarin spelers komen tijdens belangrijke wedstrijden op Grand Slams", vertelde Djokovic donderdag aan de vooravond van de Australian Open.

"De druk, de verwachtingen, dat zijn zaken waarmee hij bekend is. Vooral op mentaal gebied wil ik me verbeteren. Natuurlijk sleutelen we ook aan andere elementen van mijn spel. Ik zal nooit zo goed kunnen serveren als Boris, maar ik hoop wel dat mijn opslag beter wordt."

Becker werd eind vorig jaar benaderd door Djokovic. Hij is na Ivan Lendl en Stefan Edberg, de trainers van Andy Murray en Roger Federer, de derde sterspeler uit de jaren tachtig die een huidige wereldtopper begeleidt.

Djokovic jaagt de komende weken op zijn vierde achtereenvolgende en zijn vijfde eindzege in totaal op de Australian Open; de Serviër won zijn laatste 21 wedstrijden in Melbourne.

Lees al het nieuws over de Australian Open op NUsport