Alex moet mogelijk vrezen voor een sanctie van Paris Saint-Germain. De Braziliaanse verdediger heeft zich in een documentaire negatief uitgelaten over homoseksualiteit.

"God heeft Adam en Eva geschapen, niet Adam en Yves", liet de voormalig speler van PSV zich ontvallen op Canal+, dat hem aan het woord liet over voetbal en religie.

Zijn landgenoot Marcos Ceara, voormalig speler van PSG en nu uitkomend voor Cruzeiro, is het roerend eens met Alex. "Ik ben niet echt voor homoseksualiteit. Het wijkt een beetje af van Gods plan."

Volgens Franse media hangt Alex een straf van zijn club boven het hoofd. De 31-jarige speler is vaste waarde bij PSG en kwam naast PSV eerder uit voor Chelsea en Santos.

Alex kreeg na zijn uitlatingen meteen harde kritiek van Joey Barton, die vorig seizoen in Frankrijk bij Olympique Marseille speelde. "Om een religieuze extremist te zijn, moet je extreem dom zijn. Alex heeft mijn theorie gewoonweg bevestigd", twitterde de Engelsman.

Hitzlsperger

De uitspraken van beide spelers komen op een ongelukkig moment. Thomas Hitzlsperger, vier maanden geleden gestopt, kwam woensdag in de Duitse krant Die Zeit uit voor zijn homoseksualiteit.

De 52-voudig Duits international is tot nu toe de voetballer met de grootste naam die uit de kast komt. In eigen land kreeg de oud-middenvelder vooral positieve reacties.

Tegenover de Engelse krant The Guardian reageert Hitzlsperger koeltjes op de uitspraken van Alex. "Dit soort jongens zul je altijd houden. Het is triest dat ze niet wat dieper nadenken over wat ze zeggen. Ik heb eigenlijk vooral medelijden met hen."