De kersverse wereldkampioen darts Michael van Gerwen is donderdag veel later dan gepland aangekomen op Schiphol.

'Mighty Mike' zette door technische problemen met het vliegtuig waarin hij zat pas vlak voor 22.00 uur voet op Nederlandse bodem. De aankomst stond eigenlijk gepland voor 19.15 uur.

Het toestel van Van Gerwen moest door een technisch mankement terugkeren naar Londen. Daar werden de passagiers op een ander vliegtuig gezet. Bij aankomst op Schiphol werd de Brabander opgewacht door een grote groep familieleden, belangstellenden en cameraploegen.

Van Gerwen sleepte door zijn winst woensdag in de finale in het Alexandra Palace in Londen driehonderdduizend euro aan prijzengeld in de wacht. Hij gaat dat onder meer gebruiken voor zijn bruiloft op 1 augustus en voor de inrichting van zijn nieuwe huis.

Vrijdag wordt de 24-jarige darter officieel gehuldigd. Dat zal gebeuren vanaf 19.00 uur bij het gemeentehuis in zijn woonplaats Vlijmen.

Er was even sprake van dat er geen tijd zou zijn voor een officiële huldiging, omdat Van Gerwen binnenkort al weer naar Australië zal vertrekken voor een toernooi en promotie-activiteiten.

Lees ook: Van Gerwen voor het eerst wereldkampioen

Lees ook: Engelse kranten lyrisch over 'Dutch destroyer' Van Gerwen

Lees ook: Van Gerwen: 'Dit betekent zo veel voor me'

Lees ook: Overzicht: Nederlandse wereldkampioenen darts