Rafael Nadal heeft donderdagavond de halve finales bereikt van het ATP-toernooi in Doha. De als eerste geplaatste Spanjaard rekende in twee sets af met Ernests Gulbis (7-5 en 6-4).

De Let gaf Nadal goed partij. Bij een stand van 5-5 in het eerste bedrijf verloor hij echter zijn service en daardoor een game later de set.

De als zevende geplaatste Gulbis verspeelde in de tweede set een voorsprong van 3-0. Nadal nam het initiatief over en maakte het karwei vervolgens vakkundig af. "Het was een zware wedstrijd tegen een goede tegenstander'', concludeerde Nadal voordat hij de baan verliet.

Het was de zevende zege op Gulbis voor de de nummer één van de wereld, tegenover nul nederlagen.

In de volgende ronde ontmoet Nadal de 24-jarige Peter Gojowczyk. Hij won in een onderonsje van twee Duitse qualifiers met 6-3 3-6 en 7-6 van Dustin Brown. De nummer 162 van de wereldranglijst staat voor het eerst in de halve finale van een ATP-toernooi.

Monfils

De tweede halve finale gaat tussen de Fransman Gäel Monfils en Florian Mayer uit Duitsland. Monfils rekende op overtuigende wijze af met een andere Duitser, Daniel Brands: 6-2 6-1. Mayer knokte zich in drie sets langs de Roemeen Victor Hanescu: 6-4 6-7 (8) 6-4.

Monfils stond al twee keer in de finale in Doha, in 2006 en 2012, maar de Fransman stapte beide keren als verliezer van de baan.

Nadal is de enige geplaatste speler die nog in het toernooi zit. Woensdag verloren David Ferrer (2) en Andy Murray (3) in de tweede ronde, net als de Franse titelverdediger Richard Gasquet.