Hedwiges Maduro vervolgt zijn loopbaan bij de Griekse club PAOK Saloniki. De middenvelder heeft overeenstemming bereikt over een vertrek bij Sevilla.

Maduro moet alleen nog medisch worden gekeurd in Griekenland, zo meldt de club uit Saloniki donderdag op de eigen site.

Voor hoelang Maduro tekent en of er een transfersom betaald moet worden, maakte de club van trainer Huub Stevens nog niet bekend.

De Nederlandse coach liet eerder al weten dat hij uitkijkt naar de komst van Maduro, die zijn opleiding bij Ajax genoot en in 2008 bij Valencia tekende.

Maduro stond de laatste anderhalf jaar onder contract bij Sevilla, waar hij dit seizoen geen rugnummer had en de laatste maanden weinig speeltijd kreeg.

Zeker

De achttienvoudig international gaf daardoor aan het eind van vorig jaar al aan dat hij niet in Andalusië wilde blijven. "In de winter gaat er wat veranderen, dat is honderd procent zeker", zei hij destijds. "Het belangrijkste is dat ik aan spelen toekom bij een club die goed voetbal speelt."

In de zomer leek Maduro Sevilla ook al te gaan verlaten, maar toen ketste een overgang op de laatste dag van de transferperiode nog af.

De 28-jarige Maduro begon zijn loopbaan bij Ajax in 2004. Hij bleef de club uit Amsterdam vier seizoenen trouw om vervolgens in januari 2008 de overstap te maken naar Valencia. Na 4,5 seizoen maakte hij de transfer naar Sevilla. Hij kwam in zijn loopbaan achttien keer uit voor het Nederlands elftal waaronder een duel tijdens het WK in 2006.

Volg al het transfernieuws in onze rubriek Transfertumult