Vitesse heeft opnieuw een huurling van Chelsea aan de selectie toegevoegd. De achttienjarige Bertrand Traoré komt per direct over naar de nummer twee van de eredivisie.

Dat bevestigt Vitesse donderdag op de eigen website. Bovendien zullen twee andere Chelsea-huurlingen, Gaël Kakuta en Sam Hutchinson, juist weer terugkeren naar Londen.

Traore komt uit Burkina Faso en tekende woensdag een contract tot medio 2018 bij Chelsea. De Engelse topclub stalt de speler direct bij Vitesse, waardoor hij de tweede helft van het seizoen op huurbasis voor de club uit Arnhem voetbalt.

Traoré maakte afgelopen zomer als proefspeler bij Chelsea een goede indruk tijdens de tour door Azië en  verdiende daarmee een contract bij de 'Blues'. Op nieuwjaarsdag werd de transfer officieel afgerond.

Chelsea heeft Traoré overgenomen van Jeunes Espoirs De Bobo-Dioulasso, een club uit Burkina Faso. De elfvoudig international bracht een deel van zijn opleiding door bij de Franse club Auxerre.

Toptalent

"Traoré wordt algemeen gezien als een toptalent'', zegt technisch directeur Mohammed Allach van Vitesse. "Hij is een aanvallend ingestelde speler, waar wij heel enthousiast over zijn."

"We zijn goed bekend met zijn kwaliteiten, omdat hij vorig seizoen al bij ons op stage is geweest. De verwachting is dat hij zich het komende halfjaar in Arnhem verder ontwikkelt.''

Het talent uit Burkina Faso reist zondag al met de selectie van trainer Peter Bosz mee naar Abu Dhabi, waar de Gelderlanders op trainingskamp gaan.

Kakuta en Hutchinson ontbreken op die trip. Beide spelers kwamen de afgelopen maanden slechts sporadisch in actie en keren terug naar Londen. Met Lucas Piazón, Christian Atsu, Cristian Cuevas en Patrick van Aanholt voetballen momenteel nog vier spelers van Chelsea op huurbasis in Arnhem.

Obradovic

Op het trainingskamp in Abu Dhabi krijgt de clubloze Servische international Ivan Obradovic mogelijk de kans zich te bewijzen. Een woordvoerster van Vitesse kon de geruchten daarover donderdagavond echter niet bevestigen.

Obradovic (25) is op de weg terug na een zware knieblessure. De linksback was in het verleden al eens in beeld bij Ajax.

Tweeling

De Braziliaanse broers Anderson en Alex Santos da Vitoria verlaten Vitesse voor Botafogo. De tweeling stond ruim twee jaar onder contract bij de club uit Arnhem, maar speelde nooit in het eerste elftal.

Hun contract, lopend tot de zomer van 2015, is met onmiddellijke ingang ontbonden. Botafogo is de club waarvoor Clarence Seedorf afgelopen seizoen speelde.

Volg al het transfernieuws in onze rubriek Transfertumult