President Luca di Montezemolo van Ferrari erkent dat de keuze voor Kimi Raikkonen als teammaat van Fernando Alonso enig risico met zich meebrengt. De Fin was de afgelopen seizoenen nog het boegbeeld van Lotus.

"Het kan een gevaar zijn om Alonso en Raikkonen aan elkaar te koppelen. Maar in de Formule 1 kan alles gevaarlijk zijn", vertelt Di Montezemolo aan Reuters.

"Ik denk dat Fernando weet dat hij voor Ferrari rijdt en niet voor zichzelf. En Raikkonen beseft dat hij in het tweede gedeelte van zijn loopbaan zit. Er komen belangrijke jaren aan voor hem waarin hij moet profiteren van zijn ervaring."

Ferrari voerde uitvoerig overleg met beide voormalige wereldkampioenen, zo meldt Di Montezemolo.

"Teambaas Stefano Domenicali heeft duidelijk gemaakt dat het een eer is om voor Ferrari te rijden, maar dat het ook een bepaalde verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Als iemand voor zichzelf wil rijden, moet hij maar een eigen team beginnen. Bij Ferrari hebben we regels."

Raikkonen is de laatste coureur die Ferrari aan de wereldtitel bij de coureurs hielp, in 2007. De afgelopen jaren fungeerde Felipe Massa als teammaat van Alonso.