John Heitinga heeft donderdag zijn transfer naar West Ham United afgeblazen. 

Zijn club Everton, waar Heitinga op een zijspoor is beland, had al een akkoord bereikt met de nummer negentien van de Premier League.

De dertigjarige Heitinga zelf heeft na twee dagen onderhandelen echter niet het juiste gevoel bij een transfer naar de 'Hammers'.  ''Het is op mijn leeftijd wel belangrijk om de juiste keuzes te maken", zegt Heitinga op de website van zijn management Sport Promotion.  

"Dan gaat het niet alleen om geld, want dat was geen enkel probleem bij West Ham United. Je moet de overtuiging hebben dat je een juiste stap maakt en die was er bij mij niet, daarom heb ik West Ham United afgezegd en wachten we nu de belangstelling van de andere clubs af."

Oranje

Heitinga hoopt door een transfer nog kans te maken op een plek in de WK-selectie van Oranje. De 87-voudig international speelde dit seizoen bij Everton nog geen enkele keer in de Premier League. Zijn laatste interland dateert van juni 2013, het oefenduel met China.

"Ik wil naar het WK en weet dat bondscoach Louis van Gaal min of meer als voorwaarde stelt dat de geselecteerde internationals elke week spelen. Ik heb ook nog steeds enorme honger naar de bal. Ik ben fit en als voetballer in de kracht van mijn leven."