De Duitse club Hannover 96 heeft Tayfun Korkut aangesteld als nieuwe trainer. 

De 39-jarige Turk krijgt de voorkeur boven onder anderen de Nederlander Ricardo Moniz, die ook in beeld was om de ontslagen Mirko Slomka op te volgen bij de club uit de Bundesliga.

Korkut heeft dinsdag een contract tot medio 2016 ondertekend bij Hannover 96.

De Turkse oud-international werd geboren in de Duitse stad Stuttgart en begon daar ook zijn profcarrière.

Korkut speelde vervolgens in Turkije bij Fenerbahçe, Besiktas en Gençlerbirligi en in Spanje bij Real Sociedad en Espanyol.

Hannover 96 ging als nummer dertien van de Bundesliga de korte winterstop in, terwijl de clubleiding Europees voetbal als eis heeft neergelegd. De tegenvallende klassering halverwege het seizoen kostte Slomka vorige week zijn baan.

Verrassing

Hij werd al de vierde trainer in Duitsland die dit jaar is ontslagen. Moniz leek de beste papieren te hebben om Slomka op te volgen, maar tot ieders verrassing koos Hannover voor Korkut, die de eerste Turkse hoofdtrainer in de Bundesliga wordt.

''Met hem kiezen we voor de toekomst van Hannover'', zei technisch directeur Dirk Dufner. ''Tayfun Korkut is een jonge, goed opgeleide en zeer gemotiveerde trainer.''

Korkut was met Turkije actief op de EK's van 1996 en 2000. Na zijn actieve carrière deed hij als trainer ervaring op bij Real Sociedad, Hoffenheim en VfB Stuttgart. De laatste jaren werkte Korkut als assistent-trainer bij de nationale ploeg van Turkije.