Vincenzo Nibali rijdt een Frans georiënteerd programma in de aanloop naar de Tour de France. Zoals bekend zal de 29-jarige Italiaan zijn titel in de Ronde van Italië niet verdedigen.

"In 2014 werk ik een heel specifiek programma af, met één belangrijk doel: zoveel mogelijk koersen op Franse wegen. Ik wil mijn rivalen beter leren kennen en het land Frankrijk beter begrijpen", kondigt Nibali aan in La Gazzetta dello Sport.

Nibali begint zijn seizoen in januari in Argentinië, waar hij de Ronde van San Luis zal betwisten. Een maand later staat de Ronde van Oman op zijn programma.

"Daarna rijd ik Parijs-Nice, Milaan-San Remo, het Critérium International, de Ardense klassiekers, de Ronde van Romandië en dan, als laatste koers in de aanloop naar de Tour, het Critérium du Dauphiné."

Dat Nibali aan de start verschijnt van Milaan-San Remo heeft te maken met de introductie van de Pompeiana-klim die sprinters angst inboezemt. "Die koers zal heel anders zijn dan in de voorbije jaren. Renners als ik zijn in het voordeel."

Froome

De kans is groot dat Nibali in de maanden voor de Tour een paar keer in het strijdperk zal treden met regerend Tourkampioen Froome. Bij zijn vorige Tourdeelname in 2012 eindigde Nibali als derde achter winnaar Bradley Wiggins en nummer twee Chris Froome.

"Ik kijk niet naar Froome, ik kijk naar mezelf. Ik ga rustig de Tour in, met het gevoel dat ik kan winnen. Achteraf wil ik geen spijt hebben dat ik het niet heb geprobeerd."