Het Formule 1-team van Mercedes wenst Michael Schumacher sterkte met zijn herstel. De 44-jarige Duitser wordt in coma gehouden in een ziekenhuis in Grenoble na een ski-ongeval.

"Het was een schok om te horen dat hij in kritieke toestand verkeert. We volgen de medische bulletins vanuit Grenoble op de voet", laat de Duitse renstal weten op de website.

"Onze gedachten gaan momenteel uit naar Michael, zijn familie en zijn vrienden."

Schumacher reed tussen 2010 en 2012 voor Mercedes, de jaren van zijn comeback. Ruim een jaar geleden zette de zevenvoudige wereldkampioen definitief een punt achter zijn loopbaan.

"We weten dat Michael een enorme vechtlust heeft. Voor dit gevecht wensen wij hem alle sterkte. Wij hopen dat hij volledig herstelt en dat hij snel weer bij ons is."

De artsen hopen later op maandag een nieuwe update te kunnen geven over de situatie van Schumacher.

Verstappen

Verschillende huidige en voormalige Formule 1-coureurs betuigden in de loop van maandag ook hun steun aan Schumacher.

Jos Verstappen, die in de jaren negentig bij Benetton teammaat was van de Duitser, stuurde een berichtje naar Schumachers vrouw.

"Verder kun je niets doen. Het is afwachten'', vertelde hij aan RTL7. Verstappen skiede weleens met de Duitser.

"Hij houdt van snelheid en is iemand die de grenzen opzoekt'', weet de Limburger. "Maar hij is zeker niet roekeloos en altijd goed uitgerust en voorbereid."

Familie

Schumachers familie heeft iedereen bedankt voor het medeleven. "We verzoeken de media onze privacy te respecteren en bedanken iedereen voor de ondersteuning'', zegt manager Sabine Kehm namens de familie.

De familie van Schumacher is ook blij met de artsen in het ziekenhuis van Grenoble. "We weten zeker dat zij er alles aan doen om Michael te helpen.''

Lees ook: Sportwereld leeft mee met Schumacher

Lees ook: Schumacher nog steeds in kritieke toestand