Chris Froome waarschuwt de concurrentie dat hij nog lang niet aan zijn plafond zit. De 28-jarige renner van Team Sky heeft in 2014 zijn zinnen gezet op een tweede achtereenvolgende eindzege in de Tour de France.

"Ik denk dat ik nog veel beter kan worden", stelt Froome in verschillende Engelse media. "Ik ben een goede klimmer, maar het ziet er niet heel gestroomlijnd uit. Een beetje hoekig, met de ellebogen en knieën die ver naar buiten staan. Ik leer nog elke grote ronde."

Froome won de Tour met een marge van ruim vier minuten op de nummer twee Nairo Quintana. Zijn beoogde concurrent Alberto Contador gaf liefst 6.27 minuten toe en werd vierde.

"In het recente verleden is het renners niet gelukt hun Tourtitel te prolongeren", aldus Froome. "Eigenlijk was Lance Armstrong de laatste coureur die dat voor elkaar kreeg en we weten allemaal hoe dat gebeurde. Er hangt dus een kwade reuk aan het meerdere keren winnen van de Tour, ik wil dat veranderen."

Vorige week werd duidelijk dat Froome een nieuwe verbintenis heeft getekend bij Sky. De Britse equipe wilde niet bekendmaken tot wanneer de klimmer onder contract staat.