Jeremy Wotherspoon is er zaterdag (plaatselijke tijd) niet in geslaagd zich op de 500 meter te plaatsen voor de Olympische Spelen in Sotsji. De 37-jarige sprinter eindigde tijdens de Canadese trials als zesde in de eindstand.

Wotherspoon, die in juni zijn comeback aankondigde, stond na de eerste 500 meter (34,59) derde. Zijn tweede race verliep een stuk slechter en met 34,88 kwam hij niet verder dan de zevende tijd.

De houder van het wereldrecord op de 500 meter met 34,07 gaf aan 'een beetje teleurgesteld' te zijn over het resultaat. ''Ik had een goede eerste race, maar ik gaf het een beetje uit handen in de tweede. Daar ben ik wel teleurgesteld over.''

Wotherspoon wist van tevoren dat het zwaar ging worden om zich te plaatsen voor de Spelen. ''Het was een moeilijke uitdaging. Dat wist ik. Desondanks heb ik geen spijt van mijn comeback.''

Wotherspoon krijgt maandag nog een kans op de 1000 meter om zich te plaatsen voor Sotsji.

Jamie Gregg en Gilmore Junio waren de twee snelste schaatsers tijdens de trials en zij zullen Canada vertegenwoordigen op de 500 meter tijdens de Spelen.