Liverpool-trainer Brendan Rodgers heeft donderdag flinke kritiek geuit op de arbitrage na het door 'The Reds' met 2-1 verloren duel bij Manchester City.

Een doelpunt van Liverpool-vleugelspeler Raheem Sterling werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel en in de slotminuten werd de bezoekers een penalty onthouden na een overtreding in het strafschopgebied op Luis Suarez.

"Ik was verbaasd dat we in Manchester speelden en een scheidsrechter hadden uit de regio Manchester", aldus Rodgers tegenover de BBC over leidsman Lee Mason uit het nabij gelegen Bolton.

"Hopelijk gebeurt dat bij toekomstige duels tussen Liverpool en Manchester City niet meer. We kregen niets mee van de scheidsrechter. Ik uit nooit kritiek op de arbitrage, maar vandaag waren ze echt afgrijselijk."

De FA startte vrijdag een onderzoek naar de uitlatingen van Rodgers. De Engelse voetbalbond gaat bekijken of hij de scheidsrechter volgens de reglementen persoonlijk beledigd heeft. De uitkomst van het onderzoek wordt naar verwachting volgende week bekend.

Koppositie

Liverpool kwam donderdag in Manchester halverwege de eerste helft nog wel op voorsprong via Phillipe Coutinho. Nog voor de rust wist de ploeg van coach Manuel Pellegrini de opgelopen schade te herstellen.

Eerst was het aanvoerder Vincent Kompany die de stand weer gelijk trok en in de blessuretijd van de eerste helft bracht Alvaro Negredo City op een 2-1 voorsprong. 

Dat bleek uiteindelijk ook de eindstand te zijn. Door het verlies moest Liverpool de koppositie in de Premier League afstaan aan Arsenal.

"De grensrechter gaf Sterling buitenspel, maar hij stond niet eens op dezelfde lijn met de verdedigers. Als je op dit niveau actief bent, moet je die beslissingen goed hebben", stelt Rodgers.

"Suarez had een vrije trap moeten hebben in de tweede helft aan de rand van het strafschopgebied en even later ook nog een penalty. Hij kon niet springen omdat City-verdediger Joleon Lescott aan zijn shirt trok."

City-coach Pellegrini was blij met de prestatie van zijn team. "Ik denk dat we erg goed verdedigd hebben, vooral tegen Suarez. Het is niet makkelijk spelen tegen een counterende ploeg als Liverpool."