Alles wat ik op sportgebied opmerkelijk vind, noteer ik op een lijstje in mijn telefoon. Misschien dat ik er dan later een verhaaltje over schrijf.

Dat lijstje is aan het eind van het jaar gigantisch lang; zo ook nu, in de laatste week van 2013.

Als ik zo halverwege tweede kerstdag op mijn gemak door de verschillende rubrieken van mijn lijstje scroll (gecategoriseerd in 'grappig', 'cool', 'stom' en 'huilen') besef ik dat ik best veel moois heb laten liggen dit jaar. Uiteraard gebeurt er veel meer opmerkelijks dan ik verhaaltjes kan schrijven, maar met zeker de helft van mijn lijstje heb ik niks gedaan.

Naakt

'Zestien mensen onwel na eten spacecake in ADO-skybox', heb ik opgeschreven. Oh ja! Is daar eigenlijk nog iemand voor opgedraaid? Dat moet wel een enorme spacecake zijn geweest trouwens. En wat houdt 'onwel' precies in, waren er ook mensen gewoon stoned?

‘Poetin jat Super Bowl-ring’, lees ik verder, ‘bijenplaag op doellat Brazilië’, ‘nep gehandicapte judocoach’ en 'Maradona topsportambassadeur Dubai’. Stuk voor stuk verhaalgenieke verhalen waar ik geen verhaal over heb geschreven.

Bij het ‘EK naaktvoetbal’ begint het me te irriteren. Waarom heb ik in hemelsnaam geen column geschreven over het EK naaktvoetbal?

Ik maak meteen een nieuw lijstje voor 2014 aan, en zet ‘naaktvoetbal’ erop. Die mag in de herkansing vind ik, desnoods inclusief vergezocht bruggetje er naartoe.

Robben

En dan bijna helemaal op het einde van mijn lijstje staat het. In kapitalen en met drie uitroeptekens, ondanks dat ik een hekel heb aan schreeuwen: 'ROBBEN!!!'

Arjen Robben. Die had dit jaar 2013 wel in ieder denkbare categorie gekund. Wat een koning. Maar ikzelf heb hem in dit geval in het hokje 'stom' geplaatst. 

Meteen onder 'Lochte gewond door fan' trouwens, wat gaat over vijfvoudig olympisch zwemkampioen Ryan Lochte die afgelopen maand gewond raakte toen een vrouwelijke fan hem ineens in de armen sprong. Beiden kwamen ten val, maar Lochte liep daarbij een gescheurde knieband en een verrekte kruisband op en is voorlopig uit de running.

Bizar stom verhaal. Maar niet zo stom als Robben wat mij betreft.

Ik heb het over die gruwelijke kniesliding. Robben wilde zijn goal voor Bayern München op Eintracht Braunschweig vieren met een kniesliding, maar vergat dat hij een stroeve thermomaillot aanhad, en in plaats van te glijden kwam hij als een soort gekatapulteerde hark op de grond tot stilstand. Vól op die tengere kwetsbare knieën.

Oh man. Ik word gewoon weer misselijk als ik eraan denk. Daarom moet ik dit nog snel even uit mijn systeem hebben voordat het 2014 is.

Lieve Arjen Robben, geniale man van glas. Waarom?! Ongelukken zitten in kleine hoekjes, en jouw leven lijkt qua hoekjes al op een honingraat. Jij zou helemaal NOOIT knieslidings mogen maken.

Please hou jezelf heel? In ieder geval tot 13 juli 2014. Daarna mag je het zelf weten, goed?

Dankje.