Mounir El Hamdaoui is in ongenade gevallen bij Bernd Schuster. De trainer van Málaga CF vindt dat de voormalige aanvaller van onder meer Ajax en AZ aan zijn gewicht moet werken alvorens hij weer op speeltijd kan rekenen.

"Óf hij raakt vijf of zes kilo's kwijt, óf hij speelt helemaal niet meer", geeft de Duitse oefenmeester te kennen in gesprek met AS.

El Hamdaoui moet het dit seizoen in de Primera Division voornamelijk doen met invalbeurten en raakte onlangs nog in opspraak onder de supporters van 'Los Boquerones', omdat hij een blessure zou veinzen om onder een straf van Schuster uit te komen. 

De huurling van Fiorentina kende nog wel een voortvarende start in de Spaanse kustplaats. In zijn eerste wedstrijd als basisspeler tekende hij voor een hattrick tijdens de 5-0 thuiszege op Rayo Vallecano.

Na zijn indrukwekkende entree bij Málaga kwam de klad erin bij de geboren 29-jarige Rotterdammer en wist hij het net niet meer te vinden namens de Andalusiërs. Schuster deed al twee maanden geen beroep meer op El Hamdaoui en heeft al aangekondigd dat hij in de winterse transferperiode een extra aanvaller aan de selectie wil toevoegen.

Ajax

El Hamdaoui leefde in zijn tijd bij Ajax ook al in onmin met trainer Frank de Boer. De spits, die onder Martin Jol nog kon rekenen op een basisplaats, moest in de eerste wedstrijd onder leiding van De Boer (AC Milan-uit, 2-0 winst) op de bank beginnen en gooide daarop zijn kont tegen de krib.

De Marokkaanse international kon het 'mentaal en fysiek' niet meer opbrengen om voor Ajax uit te komen en stuurde aan op een vertrek uit Amsterdam. Niet veel later kreeg hij het opnieuw aan de stok met De Boer, waarop hij tijdelijk uit de selectie werd gezet.

Het seizoen daarop werd de oud-speler van Excelsior, Tottenham Hotspur, Derby County, Willem II en AZ definitief uit de A-selectie verwijderd en moest hij zijn wedstrijden afwerken in Jong Ajax. Tot een rentree in het eerste elftal van de Amsterdammers kwam het niet meer. In de zomer van 2012 pikte Fiorentina de spits op bij Ajax.