De basketballers van Miami Heat hebben woensdag (lokale tijd) in Los Angeles de Lakers verslagen. In het Staples Center was de titelverdediger in de NBA met 101-95 te sterk.

Voor de Heat was het al weer de zesde overwinning op rij. De regerend NBA-kampioen moet alleen Indiana Pacers voor zich dulden in de Eastern Conference.

Chris Bosh en Dwyane Wade waren topscorer bij de Heat met beiden 23 punten. LeBron James tekende, mede dankzij een aantal fraaie dunks, voor negentien punten en pakte acht rebounds.

Bij de Lakers, die twaalfde staan in de Western Conference, moest Kobe Bryant vanaf de kant geblesseerd toekijken. James miste hem. ''Zonder Kobe is het toch een stuk minder leuk'', zei de ster van de Heat over de absentie van Bryant.

Houston Rockets rekende op eerste kerstdag met 111-98 af met San Antonio Spurs. James Harden was met 28 punten de grote man bij de Rockets. Invaller Manu Ginobili was met 22 punten het beste op dreef bij de Spurs. Hij maakte dit aantal in 24 minuten.

New York

Brooklyn Nets ging in eigen huis onderuit tegen Chicago Bulls (95-78). New York Knicks bleek, eveneens voor eigen publiek, niet opgewassen tegen Oklahoma City Thunder (123-94).

Bij de Bulls was Taj Gibson belangrijk met twintig punten. Die zorgde er mede voor dat de club uit Chicago de elfde overwinning van het seizoen boekte.

Oklahoma City Thunder doet het in dit seizoen al een stuk beter. Die ploeg wist voor de 23e keer een wedstrijd winnend af te sluiten. Kevin Durant maakte bij die formatie met 29 punten zijn sterrenstatus weer eens waar.