Vicente del Bosque ziet het Nederlands elftal niet als favoriet om volgend jaar in Brazilië met de wereldtitel aan de haal te gaan.

Oranje stond in 2010 nog tegenover Spanje in de WK-finale, maar de kans is volgens de bondscoach van de regerend Europees en wereldkampioen klein dat het Nederlands elftal opnieuw de eindstrijd gaat halen.

"Nederland speelt mooi voetbal, maar heeft wijzigingen doorgemaakt. Toch is de stijl van het Nederlandse voetbal gehandhaafd door een man die ik erg waardeer, namelijk Louis van Gaal", aldus de oefenmeester tegen El Mundo Deportivo.

Del Bosque moet vaak aanhoren dat 'zijn' Spanje één van de grote favorieten is om opnieuw wereldkampioen te worden. "Dat zegt men omdat we onze titel verdedigen, maar ik denk dat het aantal favorieten verder reikt dan drie of vier landen."

"Naast Brazilië denk ik aan Argentinië, Colombia, Chili en Uruguay. Zij zijn in staat om mee te doen om de WK-titel. Ook vanuit Europa heb je kandidaten zoals Italië, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Portugal en zelfs Rusland."