Sinds de bekendmaking van Euskaltel-Euskadi vorig seizoen dat het stopte met de wielerploeg heeft kopman Samuel Sanchez nog altijd geen nieuwe ploeg gevonden.

"Een nieuw contract zou het ideale kerstcadeau zijn, maar voorlopig is er nog niets", vertelt Sanchez tegenover Cyclingnews.

De Spanjaard spreekt van een onrustige periode sinds afgelopen wielerseizoen het nieuws naar buiten kwam dat Euskaltel stopte met de sponsoring. "Het ene moment was er goed nieuws, het volgende moment was er weer slecht nieuws. Sinds de Giro is er geen rustig moment geweest, maar je leert er mee omgaan."

"Ik ben geen onderdeel meer van Euskaltel. We zijn overeengekomen om mijn contract te beëindigen. Ik kijk nu verder en hoop dat er een team is dat een plaats vrij heeft met een planning die bij me past."

Mocht zich een geschikte ploeg aandienen voor de 35-jarige klimmer, dan is hij klaar om te schitteren. "Ik ben in training, zodat ik fit ben als er een team is waar ik terecht kan."

"Het laatste wat ik wil doen is op deze manier met pensioen gaan; stoppen omdat ik geen keuze heb, in omstandigheden waaraan ik niets kan doen", aldus Sanchez.

Wanty-Groupe Gobert

Halverwege november leek het erop dat de nieuwe procontinental-ploeg Wanty-Groupe Gobert de nieuwe ploeg van Sanchez zou worden. Na het vastleggen van onder anderen Björn Leukemans en Wesley Kreder werd Sanchez als volgende versterking genoemd.

Ploegleider Hilaire Van der Schueren voerde al een eerste gesprek met de olympisch kampioen van Peking in 2008, maar sindsdien bleef het stil rondom de Spanjaard.