Luca di Montezemolo, de president van Ferrari, verwacht dat coureur Fernando Alonso zijn contract bij de renstal gewoon zal uitdienen.

Alonso, die nog een contract heeft tot eind 2016 bij de renstal, werd vorig seizoen in verband gebracht met een terugkeer naar McLaren, hoewel hij dat gerucht destijds zelf direct de kop in drukte.

Afgelopen zomer werd de Spanjaard door Di Montezemolo op de vingers getikt nadat hij had gezegd graag de auto van iemand anders te willen hebben als cadeau voor zijn 32e verjaardag. McLaren liet daarop weten dat Alonso altijd welkom is, mocht hij willen vertrekken bij Ferrari.

Daarnaast zou het management van de Spanjaard bij Red Bull Racing en Lotus geïnformeerd hebben naar hun plannen voor komend seizoen.

"Die speculaties zijn goed voor de media", reageert Di Montezemolo tegenover Autosport.com. "Maar ik ben heel tevreden met Fernando en hij heeft nog een contract tot eind 2016."

"Mijn enige belang is om hem een betere wagen te geven dan vorig jaar. Ik heb veel problemen, maar niet met mijn beste coureur. We zullen in de komende twee jaar veel praten."

Red Bull

Di Montezemolo begrijpt dat Alonso gefrustreerd is over het gebrek aan ontwikkeling bij Ferrari. De Spanjaard eindigde de laatste twee seizoen als tweede achter wereldkampioen Sebastian Vettel van Red Bull.

"Maar ik heb Fernando verteld dat hij afgelopen seizoen tweede werd dankzij zijn eigen capaciteiten. Meer dan dankzij zijn wagen", aldus de Italiaanse zakenman, die Alonso ervan wil overtuigen dat de situatie ten opzichte van Red Bull door middel van hard werken omgedraaid kan worden.

"Aan de andere kant heb ik een coureur nodig die ook in de moeilijke momenten heel, heel dicht bij het team staat", toont Di Montezemolo voorzichtige kritiek richting Alonso. "Dat was waar ik vorig seizoen bij hem een beetje moeite mee had. Maar ik ben heel blij om Fernando in het team te hebben."