Ajax-trainer Frank de Boer is tevreden over de ontwikkeling van zijn spelers en vindt dat Ajax er beter op staat dan vorig jaar tijdens de winterstop.

''We zijn qua spel ontzettend vooruit gegaan. Ons spelsysteem, hoe we willen spelen, is verbeterd. Daar ben ik tevreden over. We domineren bijna elke wedstrijd'', zegt hij op de website van de club uit Amsterdam.

Ajax presteert in de eredivisie overeenkomstig aan vorig seizoen, toen het eveneens 37 punten aan de eerste achttien duels overhield. Het doet De Boer goed dat talenten als Joël Veltman, Davy Klaassen en Stefano Denswil zich bijna geruisloos hebben aangepast in het eerste elftal.

''Als veel jonge jongens zich zo blijven ontwikkelen, maken ze een goede kans om er van de zomer op het WK bij te zijn'', verwacht de voormalig verdediger.

Na de winterstop speelt Ajax, dat werd uitgeschakeld in de Champions League, tegen Red Bull Salzburg in de Europa League. Volgens De Boer krijgen zijn spelers in dat toernooi te maken met een andere druk dan in het hoogste Europese toernooi voor clubteams.

"Nu moeten we winnen van Salzburg. Ajax is favoriet. Laat het dan ook maar zien. Het is heel anders dan dat je bijvoorbeeld Bayern München of Real Madrid had geloot en geen favoriet was geweest. Onze volgende trede is nu winnen van Salzburg."

PSV en Feyenoord

De Amsterdammers beginnen in het nieuwe jaar met thuiswedstrijden tegen PSV (eredivisie) en Feyenoord (KNVB-beker). "Het is een interessante reeks", vindt De Boer. "We moeten er bij de start van de tweede seizoenshelft dan ook klaar voor zijn."

"Als je het maximale geeft, is de kans het grootst dat je succesvol bent. Onze oefenwedstrijd tegen Galatasaray is, zo vlak voor PSV en Feyenoord, juist geschikt om snel weer in het juiste ritme te komen."