AMSTERDAM - De naam van Christijan Albers duikt sinds afgelopen weekend regelmatig op in de rijderscarrousel van de Formule 1. Jordan hoopt de Nederlandse DTM-coureur in september een auto te laten testen, zo bleek zaterdag. Inmiddels heeft ook Sauber interesse getoond in Albers. Het team ziet in hem de opvolger van Giancarlo Fisichella.

Hoewel nog niets officieel is, rekent Sauber op een vertrek van Fisichella. De Italiaan keert wellicht terug naar Renault. DTM-rijder Gary Paffett (Eng) is eveneens kandidaat voor een stoeltje bij Sauber.

Albers' DTM-team Mercedes meldde zondag niets te weten van een testsessie bij Jordan, maar volgens Lodewijk Varossieau, manager van de Nederlandse coureur, is dat probleem inmiddels uit de wereld. "We zijn fatsoenlijk opgevoed, dus vanzelfsprekend hadden we Norbert Haug (directeur motorsport Mercedes, red.) tijdig op de hoogte gesteld", aldus Varossieau in AD Sportwereld. Zonder medeweten van Albers en zijn manager was het nieuws echter al eerder naar buiten gebracht via een persbericht. "Christijan heeft Haug gebeld, zijn verontschuldigingen aangeboden en uitleg gegeven", aldus Varossieau.