Louis van Gaal kan Tottenham Hotspur uit zijn hoofd zetten. De Engelsen stelden maandag Tim Sherwood aan als manager van de club.

Sherwood is door de Londenaren tot het einde van het volgende seizoen als hoofdtrainer benoemd.

Voorzitter Daniel Levy zou zondag ook hebben gesproken met Van Gaal, maar door de komst van de bondscoach van Oranje kan dus een streep worden gezet. Van Gaal liet weten een dubbelfunctie tot de zomer niet te zien zitten.

Van Gaal ontkende het bezoek van Levy. Wel gaf de voormalig trainer van onder anderen Bayern München en FC Barcelona te kennen dat hij graag nog eens in de Premier League aan de slag gaat.

Ook Frank de Boer zou op het lijstje van de Engelsen hebben gestaan. De trainer van Ajax vindt echter dat hij nog niet klaar is in Amsterdam

Tottenham zette onlangs André Villas-Boas na de ruime nederlaag tegen Liverpool (5-0) op straat. Sherwood was de assistent van de Portugees en zat zondag in de gewonnen wedstrijd tegen Southampton (3-2) al als interim-manager op de bank.

"We hebben gekeken naar een nieuwe trainer'', zei Levy. "Maar we denken dat dit de beste keuze voor de club is. We zitten in een mooie positie met een talentvolle coach als Sherwood in onze gelederen.''